Областна междуведомствена комисия, начело с областния управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев, извърши проверка на клубната база на Ботев (Пловдив), предаде репортер на "Фокус".

Служители от областна администрация, както и Иван Запрянов - началник на отдел "Спорт и младежки дейности" в община Пловдив, обходиха спортната част от “Футболен комплекс Никола Щерев – Старика".

Преди началото на инспекцията областният управител попита какво се е случило с електричеството на стадион “Христо Ботев". Отговорът беше, че е изгорял кабел и ще са необходими 3-4 дни за ремонтиране, след което ще се пристъпи към посещение на стадиона на “Източен" 10.

От страна на ПФК Ботев Пловдив представители бяха Надежда Ничева, Анна Теллиева и Динко Георгиев. Впечатление направи отсъствието на изпълнителния директор Алексей Киричек или на някой от другите ръководители на клуба.

Областната междуведомствена комисия провери трибуните, терените на съоръжението, както и съблекалните на комплекса.

Любопитното е, че докато течеше проверката от комисията, на един от терените тренировката си провеждаше мъжкия отбор на “жълто-черните". Само след няколко дни "канарчетата" се изправят срещу Крумовград в мач от пролетния дял на шампионата.

В резултат на извършената проверка за изпълнение на изискванията по обезпечаване на сигурността и пригодността на спортните съоръжения ще бъде изготвен протокол от Областната комисия, който ще бъде изпратен като основен документ за получаване на лиценз на спортния обект от БФС.