Треньорът на Пирин Благоевград - Иво Тренчев, говори след победата на неговия тим срещу ЦСКА 1948. "Орлетата" спечелиха домакинството си с 2:1.

"Очаквам всеки мач да е труден. Много се радвам, че спечелихме, защото победата ще ни даде спокойствие. Имаме още 3 важни мача, да видим какво ще вземем от тях, за да направим основа, върху която да надграждаме през пролетта. Бяхме близо да вземем нещо и от ЦСКА, и от Черно море. Момчетата са големите герои, те излизат и играят, искам да ги поздравя до един“, заяви наставникът.

"Никой не очакваше да победим, след като гостите поведоха. Не се стъписахме и обърнахме. Според мен Левски не заслужаваше да загуби от ЦСКА 1948, но така са нещата. В отбора има настроение. Тимовете от нашия ранг печелят средно по точка на мач. В първите 6 кръга изпуснахме много точки и сега ще опитаме да ги наваксаме. Не можем да надхвърлим на тези показатели, тъй като водещите отбори печелят средно по 2 точки на мач. Минаха кметските избори, ще видим какво ще се случи и какви хора ще дойдат. Много хора ни определяха като камикадзета, но няма как да знаеш какво ще се случи, ако не опиташ. Вярвам, че ще се намери изход от ситуацията. Няма как да се разчита само на общината“, сподели Тренчев за ситуация в клуба.

"Когато има битка, ясно е, че единият ще спечели. Ще се сменят хората, които ще вземат решения, но се надявам подкрепата към клуба да остане. Надявам се момчетата всеки мач да излязат и да покажат какво могат. Приемаме това, че един мач може да спечелим, а друг да загубим“, каза още той относно местната власт в Благоевград.