Радостта отново се върна на "Лаута", но не и добрата игра на Локомотив Пловдив, предаде репортер на "Фокус". Черно-белите прекъснаха лошата си серия в първенството и победиха Локомотив (София) с 2:1 в "железничарското" дерби от 17-ия кръг на Първа лига, което се игра на “Лаута".

Георги Минчев (11-дузпа) вкара за пловдивчани, а Бруно Франко (54) си отбеляза автогол. Карлос Франса (24) пък се разписа за столичния тим.

Така възпитаниците на треньора Александър Томаш имат вече актив от 35 точки, колкото ЦСКА-София и Черно море, като головата разлика на Локомотив е най-добра. Пловдивчани стигнаха до успеха след 6 поредни срещи без победа.

Черно-белите откриха резултата още при първата си по-сериозна атака в мача. Стигна се до корнер, като след неговото изпълнение Стефан Ламбезе от гостите игра с ръка в собственото си наказателно поле. Главният съдия Георги Гинчев даде знак играта да продължи, въпреки че петима играчи на "смърфовете" видяха ситуацията и вдигнаха ръце за дузпа. Такава все пак бе отсъдена, след като Гинчев бе привикан от VAR да гледа видео. Георги Минчев бе точен от бялата точка в 11-ата минута с технично изпълнение за 1:0. Това бе първи негов шампионатен гол от 12 мача насам.

Десетина минути по-късно гостите изравниха. Това стана след грешка на капитана Динко Хоркаш, който тръгна да избива при едно центриране от корнер, но увисна и се размина с топката. Карлос Франса се възползва от подаръка и от непосредствена близост вкара за 1:1.

В края на полувремето Динко Хоркаш частично се реабилитира за грешката при гола във вратата си. Срещу него изскочи Карлос Франса, който шутира силно в близкия ъгъл, но хърватският страж показа отличен рефлекс и спаси.

След почивката Томаш явно поправи грешката си и пусна в игра Димитър Илиев и Джовани. В 51-ата минута Евандро преодоля двама бранители в пеналта, финтира и вратаря Александър Любенов, но последвалият удар бе избит от голлинията от Кардосо.

При последвалия корнер обаче, топката бе центрирана от Джовани, а Бруно Франко не се ориентира добре и я прати в собствената врата за 2:1. Малко след това Евандро напусна принудително, тъй като получи контузия в ситуацията, в която пропусна да отбележи.