Днес ст. "Георги Аспарухов" и спортните зали и игрища около него официално станаха собственост на Столична община. Това бе единодушно прието на заседание на Столичен общинскисъвет с 46 гласа "ЗА“, 0 "ПРОТИВ“ и 0 "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ“.

Така пред ръководството на Левски се дава възможност за вземане на съоръжението под наем или за учредяване на ограничено право за ползване, но няма как стадионът да бъде даден на концесия. Към днешна дата футболният клуб е ползвател, като предстоят да се проведат разговори и да се вземе решение как ще се процедира. Мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков неколкорактно заяви намерението на клуба да се построи нов стадион.

"Няма как да говорим за концесия, тък като стадионът ме може да бъде отдаден на концесия. Вариантите, ако дойдат предложения в посока стадионът да се отдава, са по закона за физическото възпитание и спорта. Там вариантите са за отдаване под наем или за учредяване на ограничено право за ползване, но няма как стадионът да бъде даден на концесия. Администрацията в преговорите вече с държавата и ресорните органи ще представят идеите им и проектите. Как и откъде ще дойде финансирането, какви са идеите и проектите за обектите", заяви Председателят на спортната комисия към СОС Димитър Шалъфов.