Наставникът на Ботев Враца Христо Янев се надява съставът скоро да започне да печели точки и да опита да запази мястото си в елита. Врачани допуснаха 5-а поредна шампионатна загуба след домакинско поражение с 0:2 от Локомотив София в 16-ия кръг на Първа лига. Според него, възпитаниците му не вършат това, което се изисква от тях на терена и това е една от причините за състоянието на отбора.

"Играем слабо, няма какво да крием. Не правим това, което искам и това, което би ни носило точки. Хората по трибуните са малко, но обичат отбора си и ние искаме да ги зарадваме и този отбор да започне да печели. Ботев Враца може без Христо Янев, но въпросът е да седнем с ръководството да поговорим и да видим къде са грешките, ако искаме този отбор да запази мястото си в елита", заяви той.

"Има нещо, което пречи на целия процес. Разбира се, има решение за излизане от ситуацията. Причините са обясними, ако искаме един отбор да печели, трябва да има страст в целия отбор, целия клуб, цялата съблекалня", допълни Янев.