Президентът на Славия Венцеслав Стефанов сподели очакванията си за предстоящия конгрес на БФС. Босът на най-стария столичен клуб коментира и ситуацията в отбора.

"Сега Славия е на 11-о място, на пролет ще видим. Получим ли оферта за Светослав Вуцов, ще му дадем шанс да се развива. За Радослав Кирилов имаше няколко разговора. Цветомир Найденов обаче реши да го запази. Смятам, че има феърплей в първенството", започна Стефанов пред БНТ.

"Битката за титлата не искам да я коментирам, не съм врачка. Харесва ми начина по който работят в Черно море, особено Илиан Илиев. Той подбира добри футболисти. Отборът е балансиран, който знае как да играе. Смятам, че ще им бъде трудно да се преборят с Лудогорец."

"Убеден съм, че Димитър Бербатов няма да спечели. Бъдещият президент не трябва да бъде на въздушна възглавница. Трябва да е като будител. Всички клубове трябва да са едно за него. Той трябва да е при премиера, министрите на спорта и финансите, при президента, при кметовете. Трябва да е сред държавните структури и да търси начин да се подкрепи българския футбол."

"Предстои нещо лошо - спиране на финансирането от компаниите за залози. Това е тотална гибел за аматьорския футбол, който подхранва професионалния. Затваряме кранчето за младите таланти в България. Важно е как държавата ще погледне на българския спорт. Той е здраве, образование, спорт и дисциплина. Нищо добро не ни чака, ако не се обърне внимание на масовия спорт", завърши Стефанов.