Новият треньор на Ботев (Враца) - Христо Янев дебютира днес с успех с 1:0 над Берое. Специалистът остана много щастлив и заяви, че отборът има шанс да промени облика си до края на сезона.

"Изключително съм доволен от момчетата, които за краткото време с мене се адаптираха. Благодаря на управителя на клуба Валентин Лилов и на общината, които ми гласуваха доверие да поема отбора.

Мисля, че момчетата в тима са готови да се борят в тази тежка ситуация. Тя е такава и аз затова съм тук. В разговорите им обясних, че имаме за цел да променим облика, да се променим положително като футболни качества и като компоненти на играта. Ще се опитаме с моя екип да се запознаем максимално бързо с обстановката и да променим лицето на Ботев Враца генерално.

Победата днес е изключително ценна. Защото виждах хора с наведени глава, загубили увереност, загубили вяра в качествата си. А ние без съмнение имаме такива. Оттук нататък ще играем във всеки мач за победа – разбира се, съобразявайки се с противника срещу нас. Това е желанието, начина по който ще се отнасяме. Важното е желанието, което видях днес, трябва да го пренесем към следващите мачове.

Използвам възможността да честитя рождения ден на нашия президент. Искам да обясня и защо през второто полувреме заиграхме с дълги топки. Лошия терен не ни позволи да вкарваме топката и затова променихме, а и в някои ситуации се получиха добри неща", каза Янев.