Президентът на футболния клуб Славия - Венцислав Стефанов коментира, че във втория дял на шампионата в първа лига е имало много съмнителни срещи. Според него за това допринася формата на българското първенство.

"Начинът, по който Ботев Пловдив излезе срещу Арда е меко казано позорен. Ако бях президент на БФС резултатът от тази среща нямаше да се зачита. Абсолютно безпринципен, няма нищо футболно в това нещо. Имаше и други мачове – на Левски с Локомотив Пловдив, каза президентът на Славия.

Според Венцислав Стефанов тези срещи са срамни за българския футбол. По думите му форматът на родната Първа лига е неподходящ, но самият той не очаква да има изменения в него. 

"За първи път виждам Ботев с бели срещу Арда. Обиграват баш на решаващите мачове за баража. Смешно е, но и е жалко. За мен това е уговорен мач, няма смисъл да гледаш залози-малози. Децата се мъчиха, но опитът и рутината на Арда си казаха думата. Аз си знаех", каза още Стефанов.

Според президента на Славия вина за това, че клубът не успя да се класира за баража за участие в Европа има и неговия тим.