Арда и Левски не успяха да се победят, завършвайки наравно 0:0 в отложена среща от седмия кръг на efbet Лига, играна на "Арена Арда".

Двата отбора демонстрираха много плаха и предпазлива игра, която им попречи да разгърнат потенциала си и интересните сиуации в мача могат да се преброят на пръстите на едната ръка.

Домакините започнаха срещата по-активно, но така и не успяваха да затруднят Пламен Андреев. Като цяло през първите 45 минути вълнуващите моменти бяха мираж, заради предпазливата игра на двата отбора.

В 29-ата минута Вандерсон Цунами извърши нарушение от около 20-25 метра от вратата, за което получи и жълт картон. С изпълнението на прекия свободен удар се нагърби Радослав Цонев, но бившият играч на Левски прати топката в стената.

В 57-ата минута се стигна до първото добро положение от началото на мача и то бе дело Левски. Марин Петков проби отдясно и подаде към Роналдо. Бразилецът стреля, Мартин Стойчев го блокира, но топката се озова в Риакрдиньо, който остана очи в очи с Анатолий Господинов, който отлично скъси ъгъла и изби в корнер.

В 72-ата минута помощник-треньорът на Арда и бивш играч на Левски Веселин Минев влезе в словесен двубой с Николай Костов, след което главният съдия Валентин Железов му показа директен червен картон.

Така Левски запази петата си позиция в класирането на първенството с 27 точки, колкото има и Лудогорец. Разградчани обаче имат два мача по-малко. Арда е непосредствено след 26-кратните шампиони с актив от 25 точки.