Легендата на българския футбол Емил Кременлиев коментира избора на Георги Иванов за нов президент на Българския футболен съюз (БФС).

Специалистът даде становище по проблемите на родния спорт.

"Цяла България се занимаваше с този въпрос дълго време. Всеки очаква нещо по-добро. Това, на теория, е идеята на промяната. Дай Боже нещата да се подобрят в сравнение с настоящия момент. За мен обаче президентът на БФС няма такова значение, когато става дума за детско-юношеските школи. Не, че няма значение, но сякаш му се придава прекалено голяма важност", заяви Кременлиев пред Nostrabet.com.

"Има ли проблем, че спортът и футболът не са подкрепени в достатъчна степен на държавно ниво? – Това е така, със сигурност. Големият проблем е свързан с инфраструктурата. Виждам вече няколко години в Кърджали и на други места, че проблемът с базите е голям. На повечето места децата тренират при много неподходящи условия."

"Родителите, когато дойдат да видят къде тренират децата им, след това не ги пускат на тренировки. Тук вече клубовете не могат да се оправят без държавата. И на мен ми е болно, че една Унгария или Северна Македония имат много по-добри стадиони от нас, но такова е положението", допълни Кременлиев.