Строителят на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив Илиян Филипов разкри каква сума му дължи ръководството на ПФК Ботев. Бизнесменът демонтира вчера турникетите на входа на съоръжението, но стана ясно, че от два месеца от "жълто-черният“ клуб не е плащал нищо към него.

"Фокус" припомня на читателите си, че днес от ПФК Ботев признаха, че е имало "забавяне на разплащанията по определени направления“, но това е било по "логистични причини“.

"Два месеца няма никакво плащане към мен. След няколко разговора предприех мерки и по съдебен път блокирах сметките на клуба за 240 000 лева. Сега обявявам пред съда споразумението между мен и ПФК Ботев за нищожно, за да мога да блокирам цялата сума, която ми дължат за скай боксовете, а тя е около 800 000 лева.

Преди две седмици трябваше да ми бъде платено за турникетите. Няколко пъти ги предупредих. Сумата е смешна - 40 000 лв. Това е заплатата на едни от големите футболисти, които играят в Ботев", каза пред btv собственикът на фирмата, отговарящата за строителството на стадион "Христо Ботев" - Илиян Филипов.