Хебър (Пазарджик) победи Ботев (Пловдив) с минималното 1:0 в двубой от петия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Георги Бенковски".

Единственото попадение в срещата бе дело на Ангел Бастунов (48'), който донесе победата за тима си. Вратарят на гостите Хидайет Ханкич се прояви с няколко доста добри спасявания, с които предотврати разгромна загуба за "жълто-черните“. Като за капак на всичко "канарчетата" останаха с човек по-малко, след като в 83-ата минута Джеймс Ето'о получи втори жълт и респективно червен картон. Ботев все пак пропусна дузпа, удари греда, а веднъж Точукву Ннади направи голям пропуск.

Мачът бе по-специален, защото е първи между двата клуба в Пазарджик от 23 години насам. За последно те играха на “Георги Бенковски" през сезон 2000/2001. На 3-ти март, в среща от 14-и кръг на тогавашната "А" група, домакините спечелиха с класическото 3:0.

След днешната победа Хебър се изкачи до четвъртото място във временното класиране с актив от 8 точки, с 1 повече от ЦСКА 1948 и Арда. Ботев остава на незавидната 14-а позиция с 2 пункта.