От Пирин (Благоевград) се разделиха с двама играчи - Раян Сенхаджи и Вячеслав Велев. "Орлетата" публикуваха емоционален пост по този повод.

Ето какво гласи съобщението на благоевградчани:

"Както всички "зелени“ сърца знаят, Пирин минава по тежък път. След оттеглянето на бившия собственик, нашият клуб изпадна в безпрецедентна ситуация. С общи усилия обаче успяхме да се спасим и да вземем лиценз за новия сезон.

В началото на този месец, на треньори и няколко играчи договорите им изтекоха. Разделихме се приятелски, пожелахме си взаимен успех.

Други обаче футболисти, с действащи договори, искат да си тръгнат през "задния вход“. Раян Сенханджи и Вячеслав Велев се опитват да се възползват от вратичка в закона и да напуснат клуба, въпреки че имат да получават само една заплата.

Ние им протегнахме ръка и благодарение на Пирин, техните имена станаха популярни. При първа възможност обаче, те избраха да си тръгнат, въпреки, че направихме всичко възможно да ги задържим, включително и с предложения за по-добри финансови условия.

Сенханджи и Велев вече приключиха с Пирин и няма да бъдат част от нашето семейство.

Разделите са част от футбола, мъжеството е част от характера. Някои си тръгват с високо вдигнати глави и аплодисменти, а други през задния вход. Въпрос на избор...".