Валентин Илиев беше официално представен като новия старши треньор на изпадналия във Втора лига Спартак Варна. Той обяви, че целта му е отборът отново да е постоянен и да се върне на мястото, на което му приляга. Илиев беше категоричен, че вярва в заавръщането в елита.

"Най-важното е да бъдат изпълнени целите. Никога не съм разделял футболистите на чужденци и българи. За мен е важно кой ще бъде отдаден на каузата", бяха първите думи на Валентин Илиев след представянето му и след като благодари за доверието.

Той подчерта още, че Спартак Варна е най-важното нещо и че всички трябва да дават максимума. Илиев допълни, че остават 8 човека от отбора, който участва в Първа лига и че около тях ще се гради състава за следващия сезон.

Бившият футболист на ЦСКА беше категоричен, че според наличните футболисти, с които разполага, ще трябва да търси играчи на всички позиции.

В щаба на Валентин Илиев влизат и двама негови помощници в лицето на Любен Любенов и Михаил Цоков. Треньорът каза, че знае каква система иска да използва, но е важно и какви играчи ще могат да бъдат привлечени, за да може тя да бъде изпълнена.

Валентин Илиев каза, че ситуацията е трудна, но вярва в успешното изпълнение на задачите пред отбора.