Славия посреща Етър в двубой от 16-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Александър Шаламанов" започва в 15:30 часа.

"Белите" се намират на 14-о място в класирането на първенството с актив от 11 точки. Столичани имат добра възможност да постигнат четвъртата си победа през сезона. Една от трите победи на Славия до момента бе именно срещу Етър като гост в първия кръг на сезона.

Славия очаквано загуби от Лудогорец с 0:2 миналата седмица, а преди това спечели по-важния си мач - домакинството на Крумовград (2:0).

След прекъсването за международни срещи Етър се завърна по-силен от всякога. "Виолетовите" завършиха наравно с Крумовград в Пловдив, а в последвалото домакинство на Ботев Враца измъкнаха ценни три точки, които остават тима не чак толкова далеч от останалите.

Страхотна борба показа Етър преди няколко дни, когато се изправи срещу ЦСКА. "Болярите“ бяха отборът с повечето точни удари, но в крайна сметка "червените“ спечелиха с 1:0, като изравнителен гол на Ивайло Димитров бе отменен в 91 минута.