Старши треньорът на Локомотив София Красимир Балъков не бе доволен от равенството с Ботев Враца в третия кръг от плейофите на Първа лига. На стадиона в квартал "Надежда" срещата завърши 1:1, а нито един отбор не получи яснота за съдбата си дали ще се спаси или ще бъде замесен в оцеляването.

"Съжалявам за резултата, защото ние бяхме по-искащият отбор. Ние държахме топката, ние се борихме повече, атакувахме между линиите, търсехме центрирания отстрани. Отборът на Ботев Враца се опита да играе до 30-ата минута, след което започнаха да чистят юнашки и само да ритат топката към техния най-добър играч Брайън Переа, както и да чакат отбита и втора топка", започна изказването си Балъков.

"Направихме всичко възможно, за да спечелим, но ни попречи и липсата на някои контузени важни наши играчи, като например Стив Траоре. За съжаление си тръгваме от този мач само с една точка", продължи специалистът.

"Виждате, че ако се играе честно и ако съдиите свирят честно, ще бъде много интересно и всяка точка ще бъде важна. Видяхте, че Етър взе днес точка с Пирин, така че оставащите два мача ще бъдат много интересни. Да, интересно за зрителите, не толкова за нас, треньорите. Но се надявам, че всички отбори ще играят феърплей, защото по такъв начин ще бъде интересно и отзад, и отпред", обясни бившият национал.

Днес локомотивци не бяха подкрепяни от най-горещите си фенове, които обявиха бойкот. Балъков е нов в ситуацията и се опитва да влезе в нея, за да я разреши в полза на отбора.

"Жалко е, аз разчитах на феновете да ни подкрепят, а това е най-важният мач и е бойкотиран. Аз съм от скоро тук и не съм много наясно какви са проблемите и от какво са продиктувани различията. Но в трудните моменти всеки отбор трябва да е заедно. Другите неща могат да се решават след шампионата", подчерта той.