Валери Божинов апелира държавата да отдели повече средства за българския футбол. Според него трябва да се помага на всички отбори поравно.

"Трябва държавата да се намеси. Аз и не искам само Левски и ЦСКА да са добре. Искам всички 16 отбора, в групата да са добре и да имат хубави стадиони. Трябва база, а не да ходиш и да се чудиш къде да тренираш. Питах един човек от УЕФА дали знае, че Крумовград, примерно, нито тренират в собствения си град, нито играят там мачовете, нито живеят", сподели Божинов за "МачКаст".

"Това е отбор от Първа лига, в средата на класирането. Играл съм в много страни и то в сериозни клубове и съм наясно, че за да успееш и да се наречеш професионалист, се нуждаеш от собствена база. В България таланти има. Футболисти има. Ние сме талантлива нация. Талантлив народ сме"

"Снощи имах разговор с Дани Боримиров. Тепърва ще става все по-лошо. Вие знаете, че Левски има сключен договор с НАП, който... Абе сега няма какво да крием и да лъжем, че всичко върви по мед и масло и у цветя и рози. Проблемът е, че ентусиазмът се изгуби. Феновете малко от малко ти носят доходи. Те ти идват на стадиона, пълнят го, плащат, нали това все пак е доход. Няма все още продажба на футболисти", допълни Божинов по темата за Левски.