Емануел Луканов остава старши треньор на "виолетовите“, които след месец започват своя юбилеен 30-и сезон в елитната група. Ръководството на клуба и наставникът постигнаха договореност и Луканов положи подпис на подновения си договор с "Етър“.

Той пое отбора през миналото лято и начело с него "болярите“ извоюваха място в елита. След изтичането на договора му днес бе обявен и новият контракт.

"Отдавна се бяхме разбрали с Луканов и бях казал, че е формалност кога ще обявим неговото оставане. Смятам, че треньорският екип свърши много добра работа, като постигна поставената цел, затова най-нормалното е да продължи да работи. Пожелавам им успех през новото първенство. Те лично си поставят високи цели и са амбицирани да изпълнят задачата, поставена пред отбора. А тя е "Етър“ да се утвърди в елита. Това е най-нормалното и напълно реалистично“, заяви президентът на клуба Деян Куздов.

Беше по-трудно да си тръгна, отколкото да остана, пошегува се Емо Луканов. "За мен "Етър“ е и кауза, всички знаят, че аз съм израснал тук. Чувам, че съм използвал клуба за някаква моя лична цел, което няма нищо общо с истината. Пак казвам, за мен "Етър“ е кауза! Едната я изпълнихме, като влязохме в елита, и имам амбицията, енергията и желанието да изпълнем и втората кауза – както каза нашият президент, да се утвърдим в Първа лига.“

По селекцията се работи, има набелязани играчи и се водят разговори с тях. Има вече и две нови попълнения. "Ясно е, че нещата не се случват лесно, както беше и във Втора лига. Но видяхте, че и там успяхме да направим селекция и да изпълним целта. Сега вероятно ще е по същия начин и дано нещата се повторят като през последния сезон. Надявам се да изградим боеспособен отбор и колкото по-бързо го комплектоваме, толкова по-бързо ще се получи исканата сплав и изискванията, които треньорският щаб имаме“, добави Емануел Луканов.