Феновете на Берое поискаха собственика на клуба Ернан Банато да плати натрупаните дългове и да напусне. Това се случи преди пресконференцията на треньора Хосе Луис Ачиари.

Привържениците бяха категорични, че вече няма да подкрепят първия отбор. Те ще ходят на мачове на отборите от школата и дублиращия тим.

Иначе самият Ачиари не успя да започна брифинга навреме, защото привържениците бяха окупирали залата. Специалистът също не обнадежди в словото си пред медиите:

"Поздравявам всички с новата година. Започва една нова година, но продължаваме същия сезон. Подготовката е фундаментална за това, което предстои. Планирахме днес да започне подготовката заради логистични проблеми. Помолиха ме да я забавим с пет дни. Ще започнем с 12 футболисти. Другата част от футболистите ще пристигнат в събота", Ачиари сподели пред медиите.

"Днес започваме с максимална мотивация да се приготвим за това, което предстои с всички трудности, които имаме. Познавате ме. От четири месеца съм тук. Нямаме извинения и футболистите да са афектирани от проблемите, които имаме. Искам да поздравя всички в отбора, защото вършат една добра работа въпреки много трудности“.

"Първата цел е да сглобим отбора, за да може да сме готови за първия мач от сезона и по най-добрия начин да го изиграем. Ясно е, че е важно отборът да запази доброто ниво и да се подобрява мач за мач",
допълни специалистът.