Tреньорът на Левски - Николай Костов разкри, че от "Герена" са уредили привличането на двама нови футболисти. Специалистът говори пред клубната телевизия ден преди първия мач на "сините“ през новия сезон. Утре 26-кратните шампиони ще се изправят срещу ЦСКА 1948.

"Със сигурност сме по-готови, отколкото в началото на подготвителния период. Амбицирани сме да се представим добре в шампионата, да го спечелим, винаги да излизаме достойно от всеки един двубой, за да можем да изглеждаме достойно в очите на нашите привърженици и ръководители. Мисля, че до голяма степен свършихме добра работа. Най-важната задача беше да се сработим с играчите, да представим философията, която ще изповядваме и да предложим базисните принципи на тази философия, която е базирана на владеене на топката.

Има разбиране от играчите. Вече не мислим толкова елементарно да превземем вратата на противника. Играта ни е базирана на много подавания, които имат цел да разместват противника. Имаме все по-добри взаимодействия. Качеството на играта се подобрява с качеството на подаванията. Мисля, че добре се справяме с това да подобряваме играта във всички аспекти.

Усещам и виждам голямо желание от нашите играчи. Имаме много млади футболисти. Обръщам се към публиката с апел да подкрепят отбора, за да може да имаме някакъв колективен оптимизъм и да трупаме увереност с победите, които предполагам, че ще имаме. Няма да победим всички, но мисля, че този оптимизъм ще зарежда нашите играчи и ще могат да бъдат по-уверени в предстоящите мачове.

Запазихме гръбнака си. Това беше най-важното. Да запазим това, което имаме, да го оценяваме. Всички привърженици да бъдат спокойни. Ще привлечем двама футболисти. Полузащитници. Избрали сме си вече футболистите, има разбиране от всички страни, така че малко търпение“, каза Костов.