Oт Крумовград изразиха претенции към съдийството на мача с Черно море снощи, загубен с 1:3. Клубът е недоволен от отсъжданията на главния рефер Валентин Железов и желае той повече да ръководи мачове на тима.

Ето какво гласи декларацията на Крумовград:

"Уважаеми привърженици на Крумовград, уважаеми привърженици на българския футбол, още с първите ни стъпки в efbet Лига се сблъскахме с действителността на родния ни футбол. Бяхме брутално ощетени от доказалия се като слаб съдия Валентин Железов, както и от Георги Кабаков, който беше главен ВАР арбитър на мача между Крумовград и Черно море. Тенденцията започна още от мача на стадион “Българския армия", когато главен съдия бе Владимир Вълков, който по случайност или не бе четвърти съдия на мача вчера. Освен че Железов свири спорни положения 100:0 в полза на гостуващия отбор, на нас ни бе отменен 100- процентов гол на Серкан Юсеин, което повлия и на крайния резултат на мача. ВАР съдията Георги Кабаков даде сигнал голът да бъде отменен, но защо Валентин Железов не отиде сам да се убеди в ситуацията?

Всички гледаха много гузно след края на мача, с наведени глави, а ние искаме да кажем категорично, че въпреки тези съдийски тесли и изпращането на рефери-камикадзета, без дори да има назначен шеф на съдиите, няма да ни спрат, а напротив - ще ни амбицират още повече да търсим победите всеки мач.

Все пак ние очакваме адекватни решения от СК към БФС и заявяваме, че не желаем най- слабият съдия - Валентин Железов да ръководи повече мачовете на Крумовград".