Ботев (Пловдив) приема Крумовград в двубой от шестия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Христо Ботев" започва в 19:00 часа.

"Канарчетата" са един от най-слабите отбори в първенството от началото на сезона. Пловдивчани са един от трите тима все още без победа. В последните три мача днешните домакини дори не успяха да се разпишат, въпреки че положения за гол не липсваха.

В предишния кръг Ботев загуби минимално при визитата си на Хебър, като владееше топката повече от противника, но момчетата на Любослав Пенев бяха далеч по-опасният тим на терена.

Домакинските фенове се надяват най-накрая техните любимци да постигнат победа на новия си стадион, а настроението е приповдигнато и от пристигането на Ивелин Попов през седмицата.

В първите пет кръга Крумовград имаше доста тежка програма. Тимът вече е играл с четири от отборите завършили в Топ 6 на изминалия шампионат. Определено може да заключим, че актив от шест точки, на фона на тази програма, е чудесен.

В предишния кръг новаците се справиха ЦСКА 1948 на базата в "Коматево“, като Миланович превърна единствения удар за своя тим в страхотен победен гол.