Tреньорът на Локомотив (Пловдив) - Александър Томаш говори след победата на тима над Пирин (Благоевград) с 1:0 в мач от петия кръг на efbet Лига. Ето какво каза той:

"Още след мача с Левски, на другия ден, започнах да говоря на футболистите, че ни чака труден мач. Бях наясно с това. Футболистите подходиха доста отговорно. Публиката ни накара да се чувстваме като домакин. Успехът се дължи на футболистите – отговорно поведение, контролирахме събитията, не успяхме да вкараме ранен гол, както го направихме срещу Левски. Футболистите заслужават успеха.

Ако мога да избирам сега, по-скоро не бих искал да има червен картон за противниковия отбор. Напълно промениха начина си на игра, след това се прибраха, а ние имаме проблем при сгъстена защита. Допуснахме и грешки, което е нормално. Можехме да получим гол в нашата врата. Най-важното е да възстановим футболистите и да се готвим сериозно и отговорно за следващия мач.

За да създадеш толкова ситуации, това означава, че е работено, играчите се влагат. Наясно съм какво представлява пиринския дух“, каза Томаш.

На въпрос дали са поставени условия за стабилни резултати на Локомотив след срещата между фенове и ръководство, Томаш заяви: "Не е от моята компетенция, задайте го на хората, които трябва“.

Томаш прехвърли и въпрос за бъдещето на Бабакар Дион (б.р. - останал извън групата за Благоевград) към Павел Колев - изпълнителният директор на пловдивчани.