Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящото дерби между ЦСКА - София и Левски на 7 октомври /събота/ от 14:45 часа на Национален стадион "Васил Левски".

Преди, по време и след провеждане на спортната среща, полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона - 12:45 часа.

По предварителна информация фенове на домакините ще се съберат в 12.00 часа на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий“ и ул. "Фритьоф Нансен“ от страната на НДК и около 13.00 часа ще се отправят към сектор А на Национален стадион "Васил Левски“. Привържениците на гостуващия отбор ще тръгнат към стадиона около 13.00 часа от фен клуба си на бул. "Тодор Александров“.

Във връзка с провежданото спортно мероприятие, е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част, предупреждават от СДВР.