Очакваното ново попълнение в Локомотив Пловдив - Мичи Нтело, официално се раздели с настоящия си клуб белгийски Шарлероа. Централният нападател направи това с публикация в личния си профил в Инстаграм, видя "Фокус".

Ето какво написа 22-годишният таран:

Време е да обърна страницата, бих искал да бъде при по-добри обстоятелства, но такъв е животът. Въпреки възходите и паденията, взимам със себе си само положителното.

Искам да благодаря на всички треньори, служители, играчи и най-важното - на привържениците. Беше красиво, често трудно, но винаги страстно и си тръгвам, изпълнен с благодарност към всички вас. Благодаря!

Белгиецът, който има и гражданство от Д.Р. Конго, бе привлечен от Шарлероа през лятото на миналата година. Контрактът му с клуба изтичаше на 30 юни 2024 година, но очевидно Нтело няма да го изпълни докрай. За представителния тим на Шарлероа нападателят има само 4 официални мача. Той записва и 10 двубоя за втория тим (U23) на клуба - Zebra Elites.

Според специлизирания сайт за футболна статистика и трансфери - Transfermarkt.com, вероятността Мичи Нтело да премине в Локомотив Пловдив е 83 процента, провери още "Фокус". В момента нападателят е оценен на 300 000 евро.