От Левски се обърнаха към Съдийската комисия и призоваха реферите в българския футбол да бъдат смели и да дават реално допълнително време на срещите, защото това, което се е видяло в срешата с Локомотив Пловдив е "тревожен факт".

Клубът от стадион "Георги Аспарухов" разпространи видео, в което според тях се вижда, че само второто полувреме заради смени и намеса на медицински екипи не се е играло 12 минути, а Волен Чичнков е дал само 3 добавено време на срещата.

От Левски казват и че не искат да се оправдават за загубата, но смятат, че съдиите трябва да дават реално добавено време и независимо от резултата.

Ето и позицията на Левски:

"На вниманието на Съдийската комисия и футболната общественост,

Обръщаме внимание на един тревожен факт, на който станахме свидетели по време на двубоя между "Локомотив“ (Пловдив) и "Левски“ на "Лаута“. На ваше разположение сме предоставили извадка от ситуации през второто полувреме, в които общото загубено време от смени и прекъсвания на играта за оказване на медицинска помощ е 12 минути. На фона на всичко това, главният рефер Волен Чинков назначи само 3 минути продължение на срещата. С това не искаме да оправдаем загубата на "Левски“, но искаме да обърнем внимание, че подобни плахи прояви на съдиите не помагат с нищо на футбола, след като само в рамките на последните дни в европейските клубни турнири станахме свидетели на огромни продължения при далеч по-малко накъсвания на играта.

Надяваме се искрено да бъдат взети мерки и съдиите да проявяват по-голяма смелост, независимо от резултата на терена!", се казва в позицията, разпространена в социалните медии и на сайта на Левски.