Французинът Шахредин Буколда, известен във футбола като Шано, е най-новото попълнение на "Етър“. Халфът подписа договор с великотърновския клуб, след като премина успешно медицинските прегледи, и вече се включи в подготовката на "виолетовите“.

Шано Буколда е роден на 24 май 1996 г. в Марсилия. Играе като плеймейкър. Висок е 179 см, тежи 65 кг. Юноша е на "Монако“, където с днешната звезда на френския футбол Килиан Мбапе играят няколко сезона заедно. След това преминава във втория отбор на "Лил“, в португалските "Белененсеш“ и "Мафра“. Преди години френски издания определят Буколда като "перла", хванала окото на хора като Марсело Биелса и Зенидин Зидан. Той е израснал в академиите на "Монако“ и "Лил“, където треньор му е бил Никола Анелка. През пролетния полусезон Шано бе в "Арда“ (Кърджали), като неотдавна двете страни се разделиха по взаимно съгласие.

"Чувствам се много добре, щастлив съм, че дойдох в клуб като "Етър“. Отборът влезе в Първа лига, което е добра опция за мен, така че всичко е наред и очаквам с нетърпение предстоящите мачове. В "Арда“ нещата бяха добре, но понякога за един футболист е по-добре да смени обстановката. Основният ми пост е атакуващ полузащитник", обясни плеймейкърът при представянето си.

Да, вярно е, че в "Монако“ играхме заедно 4 години с Килиан Мбапе и поддържаме добри отношения, освен него имаше и други големи имена.

Основната ми цел в момента е да играя с екипа на "Етър“ възможно най-много и да печелим всеки един мач“, заяви след подписването на договора си Шано Буколда.