Заради опасни горещини утрешната футболна среща на стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще започне в 19.15 ч. Полицията апелира посетителите да се възползват от ранното отваряне на входовете на съоръжението в 17.15 ч., за да се избегнат струпванията и нежелателни рискови ситуации от топлината.

В областната дирекция на МВР е постъпило предупреждение от Националния институт по метеорология и хидрология за очаквани високи температури около и над 40 градуса в събота, 22 юли, и обявен "оранжев код" за опасно горещо време в няколко области в страната, сред които и пловдивската.

Plovdiv24.bg вече информира феновете за това, че началният му час на утрешния мач между отборите на ПФК "Ботев" и ПФК "Левски" се променя от 18.45 ч. на 19.15 ч. От пловдивската полиция съветват посетителите на стадион "Христо Ботев" да заемат своевременно местата си на трибуните, като се възползват от ранното отваряне на входовете от 17.15 ч. и не пренебрегват личните мерки за предпазване от високите температури.

Във връзка с регламентираната от Закона за опазване на обществения ред и провеждане на спортни мероприятия забрана на територията на спортното съоръжение да се внасят всякакъв вид бутилки, от клуба на домакините ще бъдат осигурени чаши за еднократна употреба, в които може да бъде пресипана носената вода или безалкохолна напитка.