Ръководството на Крумовград разпространи официална позиция по повод отказ на Арда (Кърждали) да предостави под наем "Арена Арда".

Желанието на новака в елита е било да играе там вместо на базата на Ботев (Пловдив) в Коматево.

"С вълнение и гордост искаме да споделим с вас, радостта си от успехите на отбора ни. Преди три години не смеехме и да си помислим, че малкото ни градче ще има някога отбор в елитната лига на България. А днес, Крумовград е на шесто място и е редом с грандовете на България", започва съобщението.

"Бихме искали да споделим, също така, и удовлетворението си от пълната подкрепа, която ни оказва ръководството на Община Крумовград. Идеята за нов стадион в Крумовград вече се материализира в конкретни планове и срокове. Вярваме,че догодина, ще имаме стадион отговарящ на най-високите изисквания на ФИФА и УЕФА."

"В тази връзка, за пореден път направихме опит Крумовград да играе домакинските си мачове в гр. Кърджали. Все пак сме в една област и само 40 км един от друг. Много крумовградчани живеят в Кърджали, а и много кърджалийци идваха да ни подкрепят на мачовете ни във втора и трета лига в Крумовград."

"За втора поредна година получаваме категоричния отказ на една персона с неясен статут в Арда Кърджали - Рамадан Яшар. И докато миналата година преглътнахме и отидохме в Пловдив, без да информираме обществеността в родния ни край, тази година ще споделим "аргументите" на Рамадан Яшар. А те са, че ако Крумовград играе два мача месечно на "Арена Арда", то терена ще се повреди безвъзвратно. Беше ни заявено безцеремонно да си търсим друго място."

"Рамадан Яшар може да си вярва на "аргументите", но искаме да му напомним, че именно ние, хората от Крумовград, ангажирани с едноименния отбор, издържахме Арда Кърджали в Трета и Втора лига. Покривахме 95% от бюджета на Арда, водени от разбирането, че красивият ни роден край заслужава отбор в професионалния футбол. Благодарение на нашата над седемцифрена инвестиция в Арда град Кърджали има отбор в Първа лига. Има документи затова и в Арда и при нас", споделиха от Крумовград.