Строителят на стадион "Христо Ботев" Илиян Филипов използва официалната страница на своята компания във Фейсбук, за да се обърне към привържениците на Ботев Пловдив.

Бизнесменът изнесе скандални факти около собственика на клуба Антон Зингаревич и неговия приятел Александър Ослан. В изявлението си Филипов нарича собственика на "жълто-черните" Настрадин Зингаревич, а Ослан - Хитър Ослан.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалната позиция на Илиян Филипов:

ТОРБАТА С ЛЪЖИТЕ НА НАСТРАДИН ЗИНГАРЕВИЧ И ХИТЪР ОСЛАН

1-ва лъжа: При взимането на акциите и обещание към жълто-черната общност - Голямото израстване на Ботев Пловдив

2-ра лъжа: Издръжката на клуба без заеми от Настрадин Зингаревич – клуба е задлъжнял с много милиони към него!

3-та лъжа: Продажба на акции, водене на преговори - По договор със сдружение Ботев Пловдив, Настрадин Зингаревич НЯМА право да продаде акциите без одобрение на общо събрание на сдружение Ботев!

4-та лъжа: Американска група, към която съм имал някакви интереси - Нито познавам, нито съм разговарял с каквито и да е групи, за да продавам нещо, което не притежавам! В продължение на това ще кажа, че никога не съм искал да съм президент и не съм искал акциите на клуба, а само да помагам!

5-та лъжа: Обещание на среща с феновете в неговия скайбокс, че Ботев ще е в топ 3 - в присъствие на най-малко 10 фена

6-та лъжа: Бизнесът не помагал на Настрадин Зингаревич - По моя счетоводна информация за една година с бизнеса събрахме 2 млн,712 хил лв. - 912 хил от ПИМК, 1 млн, 800 хил лв. от мои партньори, приятели, доставчици и хора, милеещи за нашия клуб. Искам да подчертая, че всеки един от нас, даваше тези пари на милиардера Настрадин Зингаревич и нито един от нас не е по-богат от него финансово, но е по-богат душевно!

7-ма лъжа: При първата ни среща обеща, че всеки месец ще получаваме всички плащания и разходи на клуба. Това стана на срещата в моя офис. И след като бизнеса започне да помага ние ще получаваме тази справка. Естествено голяма лъжа!

8-ма лъжа: Участието ми във взимане на решения в Ботев Пловдив - Не съм бил юридически никакъв в клуба, за да се внушават такива заключения!

9-та лъжа: Наслагване на мнение, че ми е фалшива подкрепата - В две мои декларации, категорично съм подкрепил Настрадин Зингаревич и застанах рамо до рамо до него на пресконференцията, за да сваля напрежението от него, защото мислех че ще поведе клуба в правилна посока.

10-та лъжа: Бил съм говорил много - Да може би, но имаме най-красивият стадион, като той ще стане още по-красив. А Настрадин Зингаревич плаща за него 5000 лв. месечно в сравнение с ЦСКА за своя стадион "Българска Армия“, във вида в който всички го знаете, плаща 117 хил лв. месечно.

11-та лъжа: Прочетох, че съм бил кандидат за борда на директорите на Ботев – ГОЛЯМА ЛЪЖА ! Беше ми предложено от Хитър Осран да вляза на негово място като предложението дойде лично от него, а не от Настрадин Зингаревич. НЕ ВЛЯЗОХ, именно поради съдържанието на тази декларация!

12-та лъжа Хора от бизнеса на Пловдив обяснявали на Настрадин, че съм бил човек, който ще го излъже - Категорично, нито Настрадин, нито Хитър не познаваха никого от бизнеса при първото им идване в Пловдив. Над 90% от контактите им ги създадох АЗ. А и не знам човек, който може да убеди 50 фирми да помагат на милиардер да е лъжец.

13-та лъжа: Генчев не иска Янис Карабельов - Това е голяма лъжа! Аз лично съм разговарял с него.

14-та лъжа: Кристиан Димитров - лично предложих на Настрадин, когато Кристиан беше в ФК КЛУЖ да го вземем в Ботев за 1 год, като аз лично ще му плащам заплатата, но той ми отговори, че е много бавен, може да проверите GPS на Джаспър и Пунчец, които са като трабанче в сравнение с Кристиан Димитров.

15-та лъжа: Аз съм бил избрал Станислав Генчев - Потвърждавам, че съм твърдо подкрепил профила на Станислав Генчев за треньор и който и до днес подкрепям. За нас беше много важно Ботев да има български треньор, за да знае обществото какво се случва в клуба. За това беше важен неговият избор. Първият избор на Настрадин Зингаревич беше Станимир Стоилов, който обаче отказа след чакане от 2 седмици. При среща, на която имаше много хора, изненадващо за всички нас, Настрадин Зингаревич ни обяви, че негов избор за треньор е Любослав Пенев. Ние всички отговорихме, че нямаме против щом е българин, но докато течеше този разговор, Зингаревич получи СМС от Пенев, който вдигна двойно парите си и получи отказ. Именно след това Настрадин взе решение, че ще разговаря със Станислав Генчев, който беше и последният вариант за треньор на Ботев Пловдив. ПАК КАЗВАМ, на тази среща имаше много хора, свидетели, което много лесно може да се докаже.

16-та лъжа: По повод нощното ревливо видео, в което Настрадин се обръща към цялата ботевистка общност и говори за нашето бъдеще - Важно е да кажа и няколко цитата от него с доказателства по повод публиката на Ботев Пловдив за случилото се след мача с Локомотив София:

1-ВИ ЦИТАТ: "ПУБЛИКАТА НА БОТЕВ Е В СРЕДНОВЕКОВИЕТО.“

2-РИ ЦИТАТ : "ТОВА СА ПСЕВДОФЕНОВЕ, КОИТО ПОЗОРЯТ КЛУБА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ.“

3-ТИ ЦИТАТ: "НИКАКЪВ СПОНСОР НЯМА ДА ДОЙДЕ В ТОЗИ БАРДАК!“

П.С.:

Уважаеми Ботевисти,

Нека всеки един от вас, който е имал контакти с Настрадин Зингаревич и Хитър Ослан да установи какви лъжи могат да излязат от тяхната торбичка. Когато сме обединени, тогава сме най-силни! Не позволявайте задкулисието и интригите да съсипят нашия клуб!

С Уважение,

Илиян Филипов