Нападателят Ивайло Димитров е най-новото попълнение на "Етър“. Днес двете страни подписаха договор и Димитров започна подготовка с "виолетовите“.

За Ивайло това ще е трети престой при "болярите“. Той игра за "Етър“ първо през 2011 г., а след това през 2019 г. като преотстъпен от "Арда" (Кърджали). С виолетовия екип досега има 20 мача и 1 гол.

Ивайло Димитров е син на една от легендите на "Етър" Емил Димитров. Роден е на 26 март 1989 г. и е юноша на ЦСКА, а после кариерата му преминава през "Спортист" (Своге), "Академик", "Етър 1924", "Добруджа", "Славия", "Арарат" (Ереван), "Жетису" (Казахстан), отново "Славия“, "Миньор“ и "Локо“ (Пд).

34-годишният Ивайло Димитров, който има два мача за представителния тим на България, до момента беше футболист на "Локомотив“ (Пловдив). През миналия сезон взе участие в общо 19 мача на "смърфовете“.

"Изтече ми договорът с "Локомотив“ (Пд) и получих обаждане от "Етър“. Не съм се замислял изобщо, аз вече два пъти съм бил тук. Надявам се да покажа едно добро ниво и да помогна на отбора да постигне целите си. Обстановката ми е позната, вече има доста млади момчета, а с по-опитните се познаваме, играли сме или заедно, или един срещу друг. Няма да се нуждая от кой знае каква адаптация, но за футбола винаги е нужно време. Очаквам за себе си най-вече да съм здрав, да покажа добра игра и с качествата и опита, които имам зад гърба си, да бъда полезен първо на треньора Емо Луканов, после на младите момчета, и най-важното – да радваме феновете на "Етър“, заяви след подписването на договора си Ивайло Димитров.

Той е седмият нов при “болярите" това лято след Владислав Найденов, защитника Илкер Будинов и вратаря Дамян Христов, френския халф Шано Буколда, Денислав Ангелов и Мартин Николов от “Септември".