От Етър излязоха с отворено писмо до футболната общественост след мача от първия кръг на efbet Лига срещу Славия с 0:1. "Виолетовите" загубиха от столичани на свооя стадион "Ивайло". Великотърновци претендират, че по време на головата атака Йон Бакеро от състава на "белите" е бил в положение на засада.

Ето и съобщението на Етър:

"Отворено писмо до футболната общественост

Етър загуби първия си мач в елита от "Славия“ с 0:1, като единственият гол в срещата дойде след спорна ситуация. В 43-ата минута Янко Ангелов отправи удар, който попадна в тялото на Тошев. Отскочилата топка бе поета от Галин Иванов и той изведе Йон Бакеро, като останаха сериозни съмнения за засада. Развитата от гостите атака бе завършена с гол на Галин Иванов. След няколкоминутни консултации между главния съдия и VAR-асистентите попадението бе зачетено.

Етър отправя въпрос, адресиран към цялата футболна общественост: как при наличието на пет камери на стадион "Ивайло“ така и не бе представено на нас и на цялата футболна аудитория неоспоримо доказателство, че Йон Бакеро не е в засада? Това е ситуация, която реши изхода от целия мач.

А принципът на системата VAR е именно да възтържествува правдата на терена, като коригира съдийските решения, когато е необходимо. Въпросът ни е: как в мач от efbet Лига при наличието на пет камери няма ясен видеоматериал и никой не може да докаже правотата на едно решение, което определя изхода на двубоя?

Призивът ни е да се вземат необходимите мерки, за да не се допускат занапред подобни ситуации, които ще водят до ощетяване и на други отбори".