Румънският централен бранител на италианския Пиза Адриан Рус е в трансферните планове на шампиона Лудогорец, твърди румънското издание prosport.ro.

Според информацията, 27-годишният футболист е обект на интерес и на румънския ЧФР Клуж, който изпусна титлата в Румъния и сега е амбициран да се върне на шампионския трон.

Рус е футболист на италианския Пиза, 11-и от 20 отбора през миналия сезон в Серия "Б“. Висок 188 см, защитникът пристигна във второто ниво на италианския футбол през август 2022 година, като в първата си кампания изигра 16 мача. Той има контракт до юни 2026 година и към момента е оценен на 700 000 евро от сайта transfermarkt.com, без да се знае дали има освобождаваща клауза.

"ЧФР Клуж иска спешно да привлече двама защитници, но Адриан Рус е желан и от Лудогорец, а Козмин Моци мечтае да го доведе в Лудогорец", се казва в информацията.

Моци е технически директор на българския шампион. Футболистът е със сериозен опит не само в румънското първенство, но и в това на Унгария тъй като е играл в доста клубове в тази страна, включително Академия Пушкаш и МОЛ Види (Фехервар).

И Лудогорец, и ЧФР Клуж обаче са притиснати до стената. Разградчани имат трудна задача още в първия кръг да преодолеят два гола пасив срещу косовския Балкани, а Клуж трябва да се бори с пълния със звезди и финанси турски тим Адана Демирспор.