Членът на Изпълнителния комитет на БФС Петър Величков коментира заседанието в Бояна. Един от важните членове в екипа на Димитър Бербатов е убеден, че предстоящият Конгрес за избор на нов силен човек в родния футбол ще мине без циркове.

"Правилата за провеждането на Конгреса не бяха описани детайлно. Дават поне някакви насоки. За да е честен Конгресът, ще трябва да бъдат налагани вътре в зала. За мен е важно този стандарт, който беше постигнат през 2021 година по отношение на гласуването, на броенето, на наблюдението да бъде спазен. Летвата е вдигната, не трябва да е сваляна. Тези правила не бяха описани. Да се надяваме, че впоследствие ще бъдат проведени изборите по този начин.“, започна Величков.

"Не е редно Изпълкомът или ръководството на БФС да издига кандидат. Те се издигат от клубовете. Описано е от Устава. Ако ръководството реши да подкрепи някой кандидат за президент, ще го направят по определен начин. Може публично, тяхно право е. Може да е подкрепен някой кандидат с всички административни лостове на зоналните съвети. Няма как да го знаем“.

"Много се надявам всичко да приключи цивилизовано. Предвид това, което в миналото сме ставали свидетели, общо взето не мога да сън сигурен. Българският футбол има нужда от едно ново начало, ръководство, стратегия за развитие на футбола, която включва работа с държавата, ФИФА и УЕФА, за да се оттласнем от дъното. Това нещо минава през Конгрес, който ще остави впечатление след себе си на честно провел се Конгрес“, допълни Петър Величков.