Ивайло Чочев е единадесетият бивш футболист на ЦСКА-София, който преминава в Лудогорец, сочи проверка на "Фокус". Преди него това сториха звезди на българския футбол като Кирил Десподов, както и чуждестранни играчи.

По обяснима причина повечето не са директни трансфери, но все пак има и такива.

В следващите редове ще разгледаме как се представиха бившите на ЦСКА-София в Лудогорец.

Иван Стоянов и Емил Гъргоров

Двамата се присъединиха към разградчани през лятото на 2012 година, когато отборът влезе в Първа лига. Доскорошните любимци на "червена" България поставиха началото на династия в българския футбол, а серията от шампионски титли не е прекъсната и днес.

Мишел Платини

Бразилският нападател премина директно от "Българска армия" в Лудогорец, което в наши дни би било прието като кръвно предателство. През 2014 година обаче напрежението по оста не беше още толкова високо. Платини така и не се наложи и впоследствие напусна като свободен агент към Славия.

Йордан Минев

Един от основните футболисти на Лудогорец години наред, играл успешно и в Шампионска лига с отбора. Негово дело е знаменитият гол срещу Базел (1:0) в 92-ата минута при първата българска победа в "турнира на богатите".

Лукас Саша

Друг много качествен "червен" кадър, който "орлите" привлякоха и остави страхотно впечатление. Бразилецът беше четири сезона в Разград.

Абел Анисе

Африканецът бе с отлични изяви както в столицата, така и с екипа на Лудогорец. Т Редица чужди отбори го желаеха в редиците си, но Кирил Домусчиев не го пускаше години наред. Анисе беше футболист на топ ниво, с основна заслуга за редица паметни европейски вечери на "Хювефарма арена".

Антон Недялков

Малко, след като ЦСКА-София го продаде на американския Далас, Недялков се завърна у нас... като играч на Лудогорец. Това отприщи вълна от гняв. И днес Антон е недолюбван в Борисовата градина, където го считат за предател. Основна фигура е не само в Делиормана, а и в националния отбор.

Жоржиньо

Крилото така и не успя да се наложи в Лудогорец. Може да се каже, че по-добрите му изяви бяха в столичния гранд.

Кирил Десподов

Реакцията от трансфера на Недялков беше многократно по-остра, когато Десподов отиде да играе в Разград. Преди това Кирил беше със звезден статут на стадион "Българска армия", а и неведнъж се обясни в любов на "червената" армия. Подиграваше се и с малобройната агитка на разградчани. Капитанът на националния ни отбор бе водеща фигура в Лудогорец и впоследствие прибави 3,5 милиона евро в клубната каса при преминаването в ПАОК.

Спас Делев

Острието от село Ключ също е недолюбван сред феновете на столичния гранд. В ЦСКА Делев беше идол на едно поколение "армейци". Премина през редица отбори, за да се превърне в резерва на "орлите". Именно при негова поява от пейката отбеляза последния гол на стадион "Българска армия" преди реновацията. С него дари безценни три точки на Лудогорец, които могат да се окажат решителни в борбата за титлата през май.