От Берое отрекоха появилата се наскоро информация, че има бойкот в отбора. Ето какво гласи съобщението на заралии:

"ПФК Берое желае да внесе яснота за своите фенове, относно ситуацията в клуба, след появилите се в медиите информации за "бойкот“ в отбора, които не отговарят на истината.

Отборът продължава да води тренировъчния си процес, за следващия двубой с Локомотив Пловдив, по план.

Предвид обстоятелствата и цялата информация, която се появява в различни медии за неизплатени заплати и непроведени тренировки – играчите и ръководството на Берое уточняваме каква е истината.

"Всъщност имаше забавяне на последното плащане, но се надяваме, че тази ситуация ще бъде уредена възможно най-скоро, тъй като предишната заплата е изплатена навреме. Заслужава да се уточни също, че причината тренировката да не се проведе е, че съотборник трябваше да бъде опериран по спешност.

Вярваме, че всичко ще бъде решено скоро и всички сме обединени около целта да изкачим Берое възможно най-високо!“, уточни един от капитаните на Берое – Тиаго Сейхас, който е по-запознат със случващото се от медиите.

ПФК Берое моли заинтересованите от клуба медии да проверяват своята информация щателно преди публикуване. При въпроси относно състоянието, ситуацията на отбора и интервюта, пресслужбата на клуба е на разположение".