Старши треньорът на Левски Николай Костов даде пресконференция преди Вечното дерби с ЦСКА. Сблъсъкът е в неделя от 14:45 часа на Националния стадион "Васил Левски". 

"Очакванията са както винаги - да победим. Винаги сме оптимисти преди всеки един мач. Даже сме обвинявани, че прекалено атакуващо играем и не мислим за защитата, което, може би, е с право. Искам да изясна нещо за всички - ние налагаме един стил на игра и това може би ще бъде най-голямата победа този сезон. Минахме през много препятствия смениха се много играчи, обучавахме едни, сега обучаваме други. Наказания, контузии - те също спомагат да не сме усъвършенствали много неща. Не се предаваме. Може би затова публиката поддържа така играчите, защото нещо им харесва - в начина на игра, в старанието на играчите. Това искам да го вметна, за да може да сме по-откровени, по-открити", започна Костов.

"ЦСКА с какво могат да ни изненадат? ЦСКА правят едни и същи неща и ги правят много добре. И те са в матрицата, в която сме попаднали и ние. Лудогорец ни създава такива комплекси, че всяка година повтаряме едни и същи грешки. И ЦСКА, и ние, и всички други отбори. След неуспеха започваме да обвиняваме, да променяме, да търсим други варианти за следващ успех. Този път мисля, че трябва да сме по-умни и да разберем, че Лудогорец не може да доминира толкова години, защото ние правим едни и същи грешки. Тези въпроси ги обсъждаме с нашите опитни ръководители. Знам какво е чувството когато става въпрос за дербито."

"Просто искам да напомня, че дербито винаги е било за първо място преди Лудогорец. Сега и едните, и другите са в такива настроения, че едни са доволни, други са недоволни. Четвърто или трето място, за което се бори Левски, не отговаря на нашите амбиции. Ние сме отбор с големи амбиции. Въпреки препятствията, коиоо преодоляваме и икономическите такива - мисля, че сме на прав път", допълни треньорът на Левски.