Само мога да поздравя клуба и играчите ми, че успяхме да стигнем до този бараж. Срещу Берое бяхме напълно равностойни на терена. На терена не се видя кой отбор е играл в елита през последния сезон и кой във Втора лига. Това заяви треньорът на Спортист (Своге) Петър Колев след загубата на тима му от отбора от Стара Загора.

Берое победи Спортист с 1:0 в бараж за място в efbet Лига през следващия сезон. Двубоят се изигра във Велико Търново.

"Може би имахме затруднения през първото полувреме в контрола на топката – анализира Колев. - Досега не бяхме играли при такива условия. Резонно е отборът от Първа лига да е по-подготвен от нас. Радвам се много, че играчите се представиха на много добро ниво и смятам, че стана добър мач. Имам играчи, които не са участвали в такива мачове. Имам играчи, които нямат толкова дълъг игрови ритъм. При тях настъпи умората, което е нормално. Днес дадохме максимума. При малко повече шанс, можеше да завършим наравно. За нас беше важно доброто представяне. Щом са отменили гола, предполагам, че е имало нарушение. Атаката беше добра, както и ударът с глава. Радвам се, че успяхме да създадем такова положение, въпреки че попадението беше отменено.

Познавайки Веско Пенев и работата му във втория отбор на Берое, знаех противникът с каква схема ще излезе. Киров обича да влиза в схемата на противника. Не бях затруднен толкова днес. Имат добре селектирани играчи с качества. Нормално е в някои ситуации да изпитаме затруднения.

Имахме ден почивка след предния мач. Добре, че не направихме нещо повече като физическо отношение и останахме свежи. Имаше дезорганизация относно хотели, тренировъчни хотели“.

Петър Колев говори и за бъдещето си начело на отбора на Спортист.

"Предстои ми разговор с ръководството – заяви той. - Засега няма нищо заявено. Ще обсъдим нещата и ще излезем с някакъв план, защото такъв трябва да има. Аз го имам в главата си, но не всичко зависи от мен. Имам договор за още една година, но това не е решаващо. Въпросът е да усетя краткосрочна стратегия за бъдещето и за това как искаме да изглежда клубът, защото в месеците, прекарани в Своге досега, не можах да разбера имаме ли някаква идея за бъдещето и какво мислим да правим. Искаме ли да развиваме клуба или да стои на едно място. Какви са условията, можем ли да подобрим нещо. Тези неща ще обсъдим и тогава ще взема окончателно решение за себе си".