Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш бе доволен след успеха на своя тим с 2:1 над Левски в дербито от четвъртия кръг на Първа лига. С победата "черно-белите" се изравниха с Черно море на върха в класирането на шампионата.

"Влязохме в мача по най-добрия начин, точно върху това акцентирах. В един момент се огънахме и хубавото е, че успяхме да отбележим два гола, с което спечелихме. През втората част промених изцяло това, което имам като идея за футбола заради обстоятелствата. Тази победа е благодарение на играчите, които вложиха сърце и действаха като отбор, въпреки многото грешки, които направихме, но те бяха предизвикани от класата на съперника.

Трябва да имаме по-голямо спокойствие с топката и ние да контролираме случващото се на терена. Смених схемата на игра още на полувремето, защото виждах, че не контролирахме нещата и всеки момент щяхме да допуснем гол. Левски изпусна три чисти ситуации. Не съм глупав и през втората част исках да затворя мача.

"Миналата година след петия кръг бяхме на същата позиция, а завършихме пети. Нещата не зависят само от спортно-техническа гледна точка. Много се радвам, че г-н Павел Колев работи за клуба със своя професионализъм. Широчината в състава не е това, което трябва да бъде. Неминуемо ще дойде и негативен резултат и е много важно клубът как ще реагира на това", каза Томаш.