17 футболисти направиха първа тренировка от подготовката на "Етър“ за новия сезон в елита. Бъдещата селекция обаче в момента се прави и ще има още доста нови играчи.

Вече станаха ясни имената на напускащите, а нови попълнения тепърва се очакват, като се преговаря с доста футболисти и те ще идват в следващите дни. Опитните Даниел Младенов, Яни Пехливанов и Здравко Илиев дойдоха преди тренировката да се сбогуват със съотборниците си. Напускат и голмайсторът Мартин Тошев и Олег Димитров, а Емануил Личев е обявил, че ще спира с футбола. Стефан Данаилов също вече няма да бъде част от треньорския щаб на Емануел Луканов.

От досегашния отбор остават Крум Стоянов, Мариан Иванов, Янко Ангелов, Георги Ангелов, Георги Александров, Николай Янков, Хавиер Бетегон. Кольо Станев също участваше в тренировката, тъй като има договор до 30 юни, но е спряган за трансфер в ЦСКА 1948.

Още няколко ще се завърнат в следващите дни – Мартин Моран, който бе с националния отбор на Панама, Валери Христов, който се прибира в сряда, а Христо Митев е почти възстановен от контузията и започва тренировки следващата седмица.

В групата бяха и новите попълнения Мартин Николов и Денислав Ангелов, имаше и двама футболисти на проби – бразилецът Педриньо и Даниел Иванов. Педриньо е крило и идва от "Миньор“, а нападателят Даниел Иванов – от "Созопол“.

"Двамата са на проби, новите попълнения засега са само Денислав Ангелов и Мартин Николов. Всичко друго е в процес на разговори. Чакаме в сряда още хора, имаме уговорка и с двама вратари. Има вероятност да вземем и преотстъпени футболисти. Трябва да изградим група от 12-13 опитни футболисти и да надграждаме с останалите. Надявам се да дойдат и качествени играчи. И във Втора лига правихме селекцията късно, но тук не можем да си позволим компромиси, защото разликата между Първа и Втора лига е доста голяма“, коментира старши треньорът Емануел Луканов.

"Етър“ ще се подготвя в домашни условия, като ще изиграе и четири контроли. Първата е на 27 юни в Тетевен срещу "Черно море“, втората – на 30 юни в Правец срещу "Левски“. На 5 юли е мачът срещу "Спартак“ (Варна), като ще е в Търговище или В. Търново, а проверките завършват на 9 юли в Ловеч срещу "Литекс“.