Треньорът на Ботев Враца - Христо Янев остана много доволен от играчите си след победата над Локомотив Пловдив с 2:0 на изключително тежкия терен заради снега и дъжда.

"Беше много важно за всички нас да постигнем победа, която да даде малко увереност, за да вярваме в собствените си сили. Благодаря на хората от града, че се отзоваха и помогнаха с почистването на терена. Благодаря на клуба за доверието.

Стигнахме до заключението, че е по-добре да изиграем мача днес, а не да го оставим във времето. Поздравявам момчетата за начина, по който играха. Казах им, че разликата е в самите нас. Ние сме професионални футболисти и всеки един от нас иска да печели. Имаше мачове, в които играхме по-добре от днес, но не спечелихме точки.

Ако се поддържаме заедно и ако имаме спокойствието от ръководството, което ни дават, ще постигнем целта си. В тези три мача никой не ни брои за живи – играем срещу първия, втория и третия, но момчетата трябва да се забавляват. Можем да вземем много от тези съперници“, каза Янев.