Старши треньорът на Славия - Хосе Мари Бакеро, даде пресконференция преди предстоящото столично дерби срещу ЦСКА. "Белите" гостуват на ст. "Българска армия" в неделя от 18:45 в мач от 4 кръг на Първа лига.

"За пръв път ми се случва да имаме две седмици, в които само да тренираме. Но това е заради календара в Българя. Отборът е много мотивиран за следващия мач срещу ЦСКА и целта ни е да спечелим", заяви Бакеро.

"Този мач се очаква с нетърпение. Виждма подобрение с всяка следваща тренировка. Очаквам най-добрият ЦСКА заради резултата вчера и загубата от Сепси. Когато един отбор загуби така в следващия мач играе много по-агресивно. Наясно съм, че ни чака много труден мач. Не ме вълнува схемата на игра на ЦСКА. Наблюдавах ги в мачовете от първенството и срещу Сепси. Смятам, че всеки един ден е една възможност и мачът с ЦСКА е такава възможност. Имаме уважение към ЦСКА, но искаме единствено и само победата", каза още испанската легенда.

"Играл съм срещу ЦСКА още като футболист през '80-те години. Познавам ЦСКА още от времето на Христо Стоичков. Това беше през 1981 година. Такъв е животът, че сега се оказах тук. Статистиката не ме вълнува, защото това е в миналото. Всеки мач започва от 0:0. Интересуват ме само какво става след пристигането ми. Тогава е имало различни играчи и треньори, а сега ЦСКА са с нов треньор, продължи бившият играч на Барселона.

"Излизаме да защитим честта си, така както ще го направи и ЦСКА. Футболистите могат да се подобряват само с мачове", завърши наставникът на Славия.