Отборът на Локомотив Пловдив прекъсна страхотната си победна серия в първенството, но въпреки това остана без загуба до момента. Черно-белите отново зарадваха своите привърженици с играта си и завършиха 1:1 при гостуването на шампиона Лудогорец. Дербито от 11-ия кръг на Първа лига се игра на стадион “Хювефарма Арена" в Разград.

Текпетей (9) бе точен за домакините, а Петър Андреев (86) се разписа за пловдивчани.

Така възпитаниците на треньора Александър Томаш имат вече актив от 29 точки и запазват лидерската си позиция във временното класиране.

"Смърфовете" записаха 13-и пореден шампионатен двубой без загуба (3 равенства и 10 победи), като тази серия започна още в последните 2 кръга от миналия сезон.

Двубоят започна ужасно за пловдивчани, които още в 9-ата минута получиха гол във вратата си. Якуб Пьотровски с прехвърлящ пас изведе Бърнард Текпетей сам срещу Динко Хоркаш. Нападателят овладя чудесно с десния крак и с шут от въздуха с левия прати топката в мрежата за 1:0.

Малко след това голмайсторът почти от аутлинията опита удар, който срещна гредата и излезе аут.

В 21-ата минута локомотивци пропуснаха идеален шанс за изравняване на резултата. Вратарят Слуга се засуети при едно върнато към него подаване и Георги Минчев да му открадна топката. Нападателят върна назад за Eвандро, който от малък ъгъл опита да отбележи, но не уцели опразнената врата.

В 53-ата минута късметът помогна на Локомотив да не получи втори гол. Руан Филипе надбяга Хорхе Сегура и Ефе Али и шутира покрая капитана Динко Хоркаш, но топката се удари в страничната греда.

Десет минути по-късно след съприкосновение в наказателното поле на черно-белите между Иван Йорданов и Ангел Лясков реферът на ВАР Волен Чинков явно видя нарушение и сигнализира на Никола Попов да преразгледа ситуацията. Дузпата щеше да бъде изключително пресилена и дори смешна, а в крайна сметка Попов даде знак играта да продължи.

В 86-ата минута Локомотив Пловдив изравни резултата след безумна грешка на вратаря на Лудогорец Симон Слуга. Това стана след една върната към него топка. Стражът бе пресиран от Петър Андреев, който бе възнаграден за своята упоритост и прати топката в мрежата за 1:1.