Треньорът на Ботев Пловдив - Душан Керкез бе доволен от представянето на своите футболисти в двубоя с ЦСКА 1948, завършил при нулево равенство.

"Не спечелихме, но съм много горд с моите футболисти. След емоционалния мач в турнира за Купата на България в сряда, бе нормално да бъде трудно, след като трябваше да направим доста промени в нашия състав и разрушихме баланса. Показахме, че когато владеем топката, можем да бъдем опасни и натискахме в опит да вземем трите точки.

Не искам да се оплаквам от решенията на съдиите. Мисля обаче, че някой трябва да обясни как нашият играч отигра топката с глава, а противникът го удари и това не беше отсъдено като дузпа. Този удар повлия и на изстрела му с глава.

Днес трябваше да освежим отбора, защото само преди няколко дни играхме полуфинал за Купата. Трябваше да запазим няколко играчи с картони, за да могат да играят във финала. Отборът не се състои само от 11 души. След първите 20 минути, в които бягахме малко хаотично, мисля, че се справихме добре.

Целта ни е да се класираме за Европа и ще видим в края на сезона дали ще имаме повод за радост. Трябва да се борим до последния мач. Няма да е лесно. Всеки очаква Ботев да е седми, но всички наши съперници са много сериозни и ние трябва да извоюваме това място“, каза Керкез.