Треньорът на Ботев (Пловдив) - Станислав Генчев остана разочарован след поражението на неговия тим с 0:1 при гостуването на Хебър (Пазарджик). След двубоя на стадион "Георги Бенковски“ специалистът отиде при феновете на отбора, които след втори пореден мач поискаха разговор с наставника на тима и заявиха своята подкрепа към него.

"По-кошмарен сценарий не съм и предполагал, че може да има – в първите пет мача да имаме само две точки. Много добро първо полувреме с две чисти голови положения и изпусната дузпа. След като изпуснахме дузпата, паднахме малко психически, трима важни играчи си изкараха жълти картони, което доведе до намаляване на тяхната агресивност и това се отрази на целия отбор. Второто полувреме започна много лошо, получихме гол и това е най-трудният момент за нас – когато получим гол, да запазим концентрация и да запазим дисциплина в играта. Противникът създаде доста положения и можеше да ни вкара втори гол. Ние също имахме ситуации, но пропуснахме.

За днешния мач аз лично не намирам никакви оправдания. Нито футболистите на Хебър са по-добри от нас, нито имат по-добри условия за работа. Всичко е в наша полза, но в крайна сметка резултатът е 1:0 за Хебър. За днешния мач оправдания не искам да търся, вината е само в треньор и футболисти. Благодаря на феновете, защото до момента с нищо не показваме, че заслужаваме такава подкрепа. За доверието от ръководството ще разберем в следващите няколко дни. В момента най-хубавото е, че имаме спортен директор, с него говорим по цял ден за селекцията и за нови футболисти. Той също е на мнение, че имаме нужда от петима нови човека в отбора, за да може да изглеждаме така, както на всички ни се иска.

За втори пореден мач ми се налага да ходя при феновете, не мога да ги погледна в очите с продукцията, която показваме на терена. Благодаря им за доверието и трябва да направим всичко възможно да им се отблагодарим. Хората не искат много – искат желание и борба. Мачове се губят и печелят, но искат да виждат желание от всички.

Сезонът в момента е в много лоша посока, защото от пет мача имаме само две точки. Трябва да направим така, че да постигнем една победа. Отборът се нуждае изключително много от победа, от три точки, за да може поне малко да се свали напрежението във футболистите, защото имат качества. В момента в който стигнем в наказателното поле, винаги взимаме грешното решение понеже работим под голямо напрежение. Никога не съм бил притеснен за поста си, всеки един треньор носи оставката в джоба си. Ако аз се притеснявам за поста си, по-добре да не се захващам с треньорството. Аз си обичам работата, правя това, което смята за правилно, а резултатите вече ще говорят дали съм заслужил и оправдал доверието“, каза Генчев.