"Етър“ взе двама млади футболисти на "Лудогорец“, които ще бъдат под наем от разградския клуб. Това са защитникът Илкер Будинов и вратарят Дамян Христов, който са преотстъпени на "виолетовите“ за следващия сезон в Първа лига.

Илкер Будинов e роден на 11 август 2000 г., висок е 184 см, играе на поста десен бек. Юноша е на "Лудогорец“, в продължение на четири сезона от 2018 до 2022 г. е част от дублиращия тим на "орлите“. Дебютира за мъжкия отбор на 12 юли 2020 г. при загубата с 3:1 като гост на "Славия“. През есента на 2022 г. бе пратен под наем в "Спартак“ (Варна), а от януари т.г. бе преотстъпен на "Пирин“ (Благоевград), като през тази пролет има 10 мача и 1 гол.

"Идвам от "Лудогорец“ като преотстъпен, играя като десен защитник и десен външен халф, като мога да играя и като ляв външен халф. За последно бях в "Пирин“. Имах обаждане от "виолетовите“ още в края на май и приех с удоволствие. Двата клуба се разбраха много бързо и сега съм тук, за да помогна на "Етър“, заяви Илкер Будинов.

Дамян Христов е роден на 10 ноември 2002 г. Висок е 185 см и играе като вратар. Също е юноша на "Лудогорец“, от 2020 г. е основен футболист на дублиращия отбор, за който има 56 мача. В мъжкия отбор на "орлите“ дебютира на 26 май 2021 г. срещу ЦСКА 1948. Дамян Христов е младежки национал на България U21.

"Досега съм бил само в "Лудогорец“, приех да дойда в "Етър“ и се надявам да се утвърдя на вратарския пост, да играя редовно и да помогна с каквото мога на "болярите“, заяви Дамян Христов.