Изпълнителният директор на Ботев (Пд) Алексей Киричек направи общирно изявление пред клубната телевизия относно амбициите и плановете на "жълто-черния" клуб през идващата 2024 година.

Ето част от акцентите, които засегна клубният шеф:

Нашите планове включват развитието на стадиона. Той още се строи, но по план би трябвало козирката и фасадата да бъдат завършени до месец май. Клубът също планира да направи собствени инвестиции в т.нар. "скайбоксове“. Такава инвестиция е и системата за турникети, която вече е монтирана. Предвижда се грандиозно откриване на вече готовия стадион.

Ние се надяваме, че стадионът ще бъде наш дом не само в дните, когато има мачове, но и в останалите дни. Много деца вече проведоха рождените си дни тук.

Искаме стадионът да стане безопасен, за да може всички да са сигурни, че посещението на футболен мач на Ботев е сигурно. Семейства, идвайте с децата си, заемайки местата си и се наслаждавайте на футбола.

Планираме откриването на музей на Ботев Пловдив.

Искаме тук да създадем платформа, с помощта на която компаниите да се развиват, да направим Ботев площадка за взаимодействие с бизнеса.

Относно клубните карти - за нас това е инструмент за взаимодействие с феновете, а не инструмент за получаване на пари за издръжката на клуба.

Относно биткойните - нашият клуб иска да е първи в това отношение, не само в България. Биткойн технологията има бъдеще и ще направя всичко възможно да помогна на бизнеса да опознае биткойните и възможностите, които те предлагат.