Шампионът Лудогорец приема завърналият се в елита тим на Етър в мач от втория кръг в efbet Лига.

По традиция мачът на отбора от Разград е късен, като началнят част е 21:30 часа, а рефер ще бъде един от топ съдиите ни Волен Чинков.

С мача играчите на треньора Ивайло Петев ще "загреят“ за предстоящия идната сряда първи двубой от втория предварителен кръг на Шампионска лига срещу Олимпия (Любляна), който е в Разград. Именно заради това днес се очаква Петев да остави на скамейката повечето от играчите, които ще бъдат в стартовия състав срещуе Олимпия.

Лудогорец стартира първенството с грешна стъпка, губейки с 1:3 от новака Крумовград. Тимът от Разград бързо забрави за провала, като си го изкара на косовския Балкани в реванша от първия предварителен кръг на Шампионска лига, побеждавайки с 4:0.

През седмицата Лудогорец подсили атаката си с тарана Квадво Дуа, който идва от второвидизионния германски Нюрнберг.

Етър също стартира сезона със загуба, като отстъпи във Велико Търново в равностоен мач на Славия с 0:1.

За последно Лудогорец и Етър се изправиха един срещу друг през март месец миналата година в приятелски двубой. Тогава “зелените" победиха с 5:1. Иначе в последния официален мач между двата тима разградчани се наложиха с 6:0. През сезона 2019/2020 пък бе последния път, когато Етър успя да отмъкне точка от шампионите - 1:1 във Велико Търново.