Наставникът на Ботев Враца Христо Янев съжали, че отборът му не е взел пълния комплект точки при равенството 1:1 с Локомотив София. Двубоят бе в третия кръг от плейофите на Първа лига.

"Спечелихме точка, но имахме шансове и да победим. Само преди няколко месеца не можехме да вземем точки от нито един отбор. Имаме шансове и сме длъжни да се борим до последния възможен момент. Реакцията днес е страхотна, особено в самата ситуацията. Тук се изисква специален характер, за да се пребориш със себе си, с очакванията и с това кой какво си мисли. В тежка ситуация сме, но показваме качества", заяви той.

"Домакините играха добре и ни затрудниха в много ситуации. Имахме положения за гол, чрез които можехме да се поздравим с успех. Съдбата ни е приготвила нещо много критично и ще ни държи в напрежение до последно. Трябва да използваме целия ни потенциал и качества, за да останем. Подкрепата от феновете е с много голямо значение за нас. Хубаво е да знаем, че има хора, които милеят за това, което правим", допълни специалистът.

Ботев Враца е на предпоследното 15-о място с 29 точки. Столичани са над чертата на 12-ата позиция с 33.