Ботев Пловдив се разграничи от твърденията oт строителя на стадион "Христо Ботев" Илиян Филипов, че сметките на клуба са запорирани. Най-старият футболен клуб у нас уверява привържениците, че е имало забавяния в някои направления, но генерално финансовото състояние на "канарчетата" е отлично.

"Уважаеми Ботевисти,

Във връзка с появилите се в общественото и медийно пространство информации, касаещи финансовото здраве на любимия ни клуб, сме длъжни да ви уверим, че същият се намира в отлично състояние и няма никакви проблеми от подобен характер.

В желанието си да бъдем коректни към хората, с които работим, а и честни пред цялата общественост, ще уточним, че действително имаше забавяне на разплащанията по определени направления.

Същите не бяха поради финансови затруднения на собственика на клуба – г-н Антон Зингаревич, а поради чисто логистични причини. 

Уверяваме както нашите партньори, така и всички Ботевисти, че пречките са преодолени и в рамките на няколко работни дни ПФК "Ботев“ отново ще бъде в обичайното си финансово състояние, а именно без задължения към никой.

Използваме случая да благодарим на всички наши партньори и контрагенти, които проявиха разбиране в създалата се ситуация и не нагнетиха излишно напрежение преди важните футболни срещи, които предстоят пред представителния мъжки отбор.

С уважение,

Ръководството на ПФК Ботев", гласи клубната страница на пловдивчани.